Ingrediente :

225 g faina

1 ⅟2 lingurita praf de copt

225 g zahar

2 oua

1 lingurita extract vanilie

150 g unt topit

350 g capsuni taiate

25 g fulgi migdale

  1. Preincalziti cuptorul la 160 ͦ Ungeti tava rotunda, de 20 cm diametru, 5 cm inaltime, si asezati hartia de copt in ea.
  2. Cantariti faina, praful de copt si zaharul si asezati-le intr-un bol. Intr-un bol separat bateti ouale si extractul de vanilie si scurgeti-le peste celelalte ingrediente impreuna cu untul topit. Amestecati pana la omogenizare completa, dupa care jumatate din compozitie asezati-o in tava de copt pregatita anterior.
  3. Asezati capsunile intr-un strat de 1 cm peste compozitia intinsa in tava dupa care intindeti cu lingura restul compozitiei peste capsuni. Presarati suprafata cu fulgii de migdale.
  4. Puneti la copt in cuptorul preincalzit pentru 1 ora si jumatate sau pana cand tortul devine maroniu si incepe sa se stranga pe margini. Lasati sa se raceasca in tava pentru 15 minute, apoi scoateti tortul din tava si inlaturati hartia de copt. Serviti cald, cu frisca deasupra daca doriti.

Pofta buna.

Leave a comment