Conditiile de comercializare

Conditii de comercializare fructe si legume proaspete pe website

Provenienta
Fructele si legumele comandate pe acest website provin exclusiv din ferme mici si mijlocii romanesti care promoveaza biodiversitatea si sunt inregistrate la Registrul Agricol si/sau Agentia de Plati pentru Agricultura.Facem tot posibilul ca fermierii parteneri in lantul scurt de aprovizionare sa fie amplasati cat mai aproape de locul de livrare.

Pret
Pretul este mentionat per produs,unitate de masura si ambalaj si este stabilit de fermieri in functie de perioadele de disponibilitate ale produselor. Asociatia Romcapsuni este o entitate non-profit care sustine micii fermieri in comercializarea pe lantul scurt de aprovizionare si nu aplica adaos comercial.

Clienții noștri care plătesc online (cu card bancar, Paypal sau transfer bancar) primesc 5 lei discount suplimentar!

Trasabilitate
Fermierii care participa la acest lant scurt de aprovizionare sunt verificati periodic de catre organismele de control privind registrul de tratamente aplicat, controlul parcelelor cultivate, respectarea conditiilor de agro-mediu. Puteti verifica in orice moment care sunt fermele care v-au livrat produsele verificand eticheta de pe cutie si solicita informatii suplimentare sau chiar stabili o relatie cu fermierul.In pagina “lant scurt” veti gasi descrierile fermelor si datele de contact ale fermierilor.In cazul in care produsele sunt livrate de mai multi fermieri veti regasi aceasta informatie pe eticheta.

Calitate
Fructele proaspete livrate pe lantul scurt sunt recoltate cu cel mult 24 ore inaintea livrarii. Recoltarea se face in perioada de coacere optima. Desi fermierii implicati in acest lant scurt cultiva constant soiuri comune datorita biodiversitatii este posibil sa apara diferente de la o livrare la alta legata de forma fructului,dimensiune si gust in functie de sezonalitate,starea vremii. Din pacate nu pot fi comandate doar anumite soiuri care sa confere uniformitate si acelasi gust tot sezonul. Cu toate acestea fermierii se straduiesc sa asigure cea mai buna calitate a fructelor clientilor din lantul scurt.

Mod ambalare
Fructele moi sunt culese de fermieri direct in caserole,pentru a evita operatii de manipulare multiple care ar deteriora calitatea. Caserolele cu sau fara capac sunt introduse in cutii de carton pentru depozitarea si transportul acestora.Avand in vedere ca toate operatiile se fac manual pot exista diferente de calibrarare a fructelor.

Depozitare si livrare
Intrucat majoritatea fermierilor nu dispun de facilitati pentru depozitare, fructele sunt livrate in aceeasi zi cu masini frigorifice catre punctul de colectare din Bucuresti si apoi transferate catre punctele de livrare din Bucuresti Ilfov care dispun de spatii de refrigerare cu temperatura controlata.Livrarea este gratuita pentru preluarea de catre dumneavoastra din aceste puncte.Totusi daca lantul frigorific este intrerupt fara vointa noastra fructele pot suferi mici modificari organoleptice.

Termen de livrare
Termenul de livrare pentru produsele noastre este de 24 ore de la momentul recoltarii.Totusi in functie de starea vremii si disponibilitatea fructelor este posibil ca recoltarea si livrarea sa se faca intr-un termen de max 5 zile de la plasarea comenzii. Dupa recoltare si pregatirea comenzii veti primi o instiintare pe mail iar comanda urmeaza a va fi livrata in 24 ore de la aceasta comunicare.

Ridicare comenzi din punctele de livrare
Ridicarea comenzilor din punctele de livrare trebuie facuta in intervalul orar prevazut pe site si in ziua in care ati fost informat ca v-a fost livrata comanda.Livrarea se face de catre un operator nefiind posibil acesul in afara programului. Datorita perisabilitatii ridicate a fructelor moi nu este posibila pastrarea mai mult de 24 ore a coletului in punctul de livrare.Preluarea coletelor din punctul de livrare se poate face personal sau de catre un imputernicit (reprezentant client sau curier).In cazul in care sunt preluate de alta persoana decat cel care a comandat coletul va rugam sa indicati acest lucru la mentiuni in comada dvs sau persoana care sa prezinta sa ridice sa cunoasca datele personale ale celui care a comandat.

Livrare door-to door
Clientii care doresc ca produsele sa le fie livrate la domiciliu vor achita o suprataxa de livrare perceputa de catre curierul frigorific. Taxa de livrare door-to-door se achita impreuna cu produsul si va fi transferata de noi catre acestia. Pentru acest tip de livrare este necesara prezenta unui reprezentant al clientului in ziua livrarii la domiciliul de livrare indicat in comanda. Daca nu sunteti acasa este posibil sa ne comunicati o alta adresa de livrare.De obicei livrarile door to door se fac intre orele 10-18:00 dar pot aparea si exceptii in functie de trafic.In cazul in care produsele nu au putut fi livrate in ziua comunicata acestea vor fi livrate in ziua urmatoare. Atat pe timpul transportului cat si pe timpul depozitarii curierul frigorific va mentine produsele refrigerate.In functie de cantitatea comandata este posibil ca in anumite perioade transportul door to door sa fie suportat total sau partial de catre fermieri sau sa fie efectuat chiar de acestia.

Retur
Avand in vedere particularitatea produselor comercializate returul nu este posibil.
Totusi daca produsele prezinta modificari semnificative organoleptice sau coletul a suferit deteriorari pe timpul transportului este posibil returul dupa transmiterea reclamatiei si confirmarea returului de catre asociatie.

Reclamatii
In cazul in care produsul primit nu corespunde produsului comandat pe site (alt tip de fructe sau alta cantitate) cat si in cazul in care produsul prezinta modificari organoleptice sau ambalajul este deteriorat) puteti transmite reclamatie pe emailul romcapsuni@yahoo.com . Reclamatia va fi insotita de min 1 poza a produsului reclamat. Reclamatiile trebuiesc transmise in ziua livrarii,imediat dupa receptia produsului. Nu se accepta reclamatii ulterioare. Reclamatia cat si pozele primite vor fi transmise fermierului care a livrat produsele si dupa confirmare vom proceda fie la restituirea sumelor fie la livrarea unei noi comenzi gratuite in functie de optiunea dumneavoastra.

Va multumim ca sustineti micii producatori romani si speram sa fiti multumiti de produsele noastre.

Vorbește cu noi