Pentru 8 portii

-ulei de floarea soarelui

-4 albusuri de oua

-250 g zahar

-45 g fulgi de migdale

-zahar pudra

Umplutura

-300 ml frisca

-250 g capsuni taiate

-23×33 cm tava cuptor

  1. Asezati o foaie de copt in tava si ungeti-o cu putin ulei.
  2. Bateti albusurile de oua, adaugati zaharul treptat, cate o lingurita o data, si continuati sa bateti albusurile pana cand tot zaharul este incorporat si amestecul este tare si lucios.
  3. Asezati bezeaua pe hartia de copt si intindeti-o cu o lingura. Imprastiati deasupra ei fulgii de migdale. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 ͦC si lasati la copt timp de 8 minute pana cand suprafata devine aurie
  4. Reduceti temperatura cuptoruluila 160 ͦC si mai lasati inca 10 minute sau pana cand spuma devine tare la atingere.
  5. Scoateti bezeaua din cuptor si asezati-o invers ( partea cu migdalele in jos) pe o noua foaie de copt. Lasati        bezeaua sa se raceasca timp de 10 minute.
  6. Peste bezea intindeti frisca si asezati capsunile.
  7. Rulati bezeaua pe lung, folosindu-va de hartia de copt pentru a o ridica. Inveliti rulada in hartie de copt si lasati-o sa se raceasca pentru 30 minute. Pudrati-o cu zahar praf inainte de servire.

Leave a comment