Pentru 8 portii
-ulei de floarea soarelui
-4 albusuri de oua
-250 g zahar
-45 g fulgi de migdale
-zahar pudra
Umplutura
-300 ml frisca
-250 g capsuni taiate
-23×33 cm tava cuptor
- Asezati o foaie de copt in tava si ungeti-o cu putin ulei.
- Bateti albusurile de oua, adaugati zaharul treptat, cate o lingurita o data, si continuati sa bateti albusurile pana cand tot zaharul este incorporat si amestecul este tare si lucios.
- Asezati bezeaua pe hartia de copt si intindeti-o cu o lingura. Imprastiati deasupra ei fulgii de migdale. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 200 ͦC si lasati la copt timp de 8 minute pana cand suprafata devine aurie
- Reduceti temperatura cuptoruluila 160 ͦC si mai lasati inca 10 minute sau pana cand spuma devine tare la atingere.
- Scoateti bezeaua din cuptor si asezati-o invers ( partea cu migdalele in jos) pe o noua foaie de copt. Lasati bezeaua sa se raceasca timp de 10 minute.
- Peste bezea intindeti frisca si asezati capsunile.
- Rulati bezeaua pe lung, folosindu-va de hartia de copt pentru a o ridica. Inveliti rulada in hartie de copt si lasati-o sa se raceasca pentru 30 minute. Pudrati-o cu zahar praf inainte de servire.
Leave a comment