Natural Ilinca

Fermier
E-mail: fructedepadurearomate@gmail.com
Brief info

Aceasta ferma se afla în satul Racovita, Comuna Bucsani, Județul Dâmbovița, la o aproximativ 1 ora de mers cu mașina din București către Targoviste.
Povestea a început timid în anii 2000 ca fermă legumicola, păstrând o tradiție mai veche a vecinilor din satul Baleni Sarbi si având ca activitate principala cultivarea radacinoaselor.
În anul 2005 am diversificat cultura prin introducerea unor soiuri de capsuni achiziționate de la ICDP Pitești Maracineni. Din aceste soiuri am păstrat soiul Gorella, un soi foarte aromat, asemănător fragilor copilăriei.
În anul 2010 am introdus în cultura și soiurile remontante Albion, Portola, San Andreas s.a. achiziționate de la renumita pepiniera Larsen Canon Nursery, California.
Anual ferma a fost dezvoltată și diversificata prin introducerea culturilor de afin, zmeur și mur.
În prezent in ferma sunt cultivate 3 ha afin, 2 ha capsuni,1 ha zmeur, 0,5 ha mur.
Ferma se află în zona de arie protejata parte integrata a rețelei ecologice Natura 2000, nu departe de rezervația de zimbri Padurea Neagra, cea mai mare din tara cu 47 exemplare și in vecinătatea Bazinului legumicol Baleni.
De asemenea în apropiere se află numeroase atractii turistice dintre care se remarca Târgoviște- vechea cetate de scaun a Tarii Românești, care va va încânta cu un trecut încărcat de istorie.

Ghita Laurentiu Florin