Capsunaria Rosa

Fermier
E-mail: capsunariarosa@yahoo.com
Brief info

Capsunaria RoSa a luat fiinta in anul 2013, atunci cand au fost plantați si primii stoloni de căpșuni hibrizi, aclimatizati in Romania, cumpărați de la pepinierele Hida. De atunci si pana in prezent, suprafața a crescut si noi ne- am dezvoltat inclusiv tehnologic, trecand de la cultura pe sol cu mulcire cu paie, la folie de mulcire, cultura pe biloane, cu sistem de picurare, astfel managementul culturii devenind mai eficient si mai prietenos cu mediul, reducând cantitatea de apa folosita la irigare ,precum si pastrarea unui fruct atractiv oferit clientului final.
Cultivam soiuri de capsuni unifere (cele care fructifica o singura data primavar-Sibila si Daroyal ) si soiul remontant varietatea Amandine, soiuri care se caracterizează prin gust, un aspect important pentru noi deoarece vindem direct catre consumator, forma si rezistenta la boli .Plantam stoloni anual sau la maxim 2 ani, stoloni care provin din stoloniere certificate si omologate in Romania.
Producem capsune din luna mai pana in luna octombrie ,ambalate la caserole sau vrac ,capsune ce ajung catre clientii finali in maxim 24 h de la recoltare.
Daca mergeti catre litoralul Marii Negre, va invitam sa ne faceti o vizita langa Slobozia, in weekend, pentru a ne cunoaste, a va aproviziona cu fructe gustoase si a vedea culturile noastre.

Alexandru Cocos