Zmeura

Zmeura aromata si sanatoasa

Zmeura este bogata in acid elagic, un compus fenolic care ajuta la prevenirea cancerului, care inhiba cresterea celulelor canceroase si care opreste dezvoltarea anumitor forme de cancer.

Uleiul din seminte de zmeura este un factor natural de protectie solara. Acesta contine cantitati mari de compusi polifenolici cunoscuti pentru rolul lor anti-cancer. Zmeura contine antioxidanti puternici, cum ar fi vitamina C quercetina si acidul galic.

Fructul este bogat in fibre si mangan. Fibrele ajuta la incetinirea procesului digestiv astfel incat senzatia de satietate sa persiste cat mai mult, iar manganul este un mineral care ajuta la mentinerea valorilor inalte ale ratei metabolice care contribuie la arderea grasimilor.

Vitamina C are rolul sa ajute organismul sa dezvolte tesuturi conjunctive puternice si un sistem imunitar capabil sa respinga atacul micro-organismelor. Aalaturi de vitamina C, zmeura contine si potasiu).

Zmeura contine substante cum ar fi flavonoidele si fitochimicalele care contribuie la prevenirea aparitiei multor boli. Fructul are in compozitie substante care ajuta la preintampinarea infectiilor urinare prin impiedicarea aderentei bacteriilor la celulele care captusesc peretii tractului urinar.

Zmeura este bogata in compusi importanti pentru o vedere sanatoasa. Substanta considerata a fi responsabila de aceasta calitate este luteina.

Cercetatorii au identificat numerosi compusi in fructele de padure (zmeura, afine, mure, capsuni) care ajuta la diminuarea riscului unei persoane de a fi afectata de mai multe tipuri de cancer si boli cardiovasculare.

parfumate si delicioase
calorii putine
cultivare sustenabila

Soiurile noastre de zmeuri

Cultivam si va putem oferi soiurile : Sugana si Glen ample.

Informatii nutritionale

Compoziţia fructelor de zmeur este complexă, având: 12,6-17,7% substanţă uscată totală, 4,55-10,6% zahăr, 1,1-3,03% acizi organici (citric, malic, salicilic), 0,45-2,8% pectină, 3,3% celuloză, vitamina c etc.

In dreapta puteti vedea cat la suta din necesarul zilnic de vitamine, este acoperit de o portie de 100 g. zmeura

Vitamina K 7%
Vitamina C 29%
B-Complex Vitamine 25%
Vitamina E 6%
Vitamina A, Colina 4%
Vorbește cu noi