Cirese crocante si dulci
Ciresele stimuleaza si sustin imunitatea naturala a organismului si regleaza functia sistemului digestiv (au rol in reglarea procesului de fermentatie intestinala), prin continutul ridicat de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi. S-a dovedit ca deteriorarea celulelor, in urma actiunii radicalilor liberi, accelereaza procesul de imbatranire.
Gratie continutului ridicat de potasiu, aceste fructe au un efect diuretic excelent.
Pentru ca sunt bogate in provitamina A ciresele contribuie la cresterea acuitatii vizuale si mentin sanatatea tesuturilor (piele, mucoase, epiteliu).
Dupa varsta de 40 de ani, unele persoane pot suferi de acidoza si alcaloza, responsabile de imbatranirea prematura. Prin actiunea de reechilibrare a pH-ului din sange, ciresele diminueaza efectele acestor tulburari.
Gustul dulce al cireselor este oferit de fructoza care este perfect asimilata de diabetici.
Sucul de cirese ajuta la eliminarea resturilor alimentare si a toxinelor din organism, curata tractul urinar si intestinele. De aceea ar trebui introdus in mod special in dieta persoanelor care sufera de reumatism, de guta si artrita.
De asemena, ciresele incurajeaza si sustin producerea melatoninei de catre organism- asigurand un somn profund si odihnitor.
Ciresele sunt utile pentru remedierea pielii uscate: un pumn de cirese fara samburi se mixeaza iar pasta obtinuta se aplica pe fata. Dupa 20 de minute, tenul se va clati cu apa mineralasau cu apa fara calcar.
parfumate si delicioase
GUSTOASE SI SANATOASE
cultivare sustenabila
Soiurile noastre de ciresi
Informatii nutritionale
In dreapta puteti vedea cat la suta din necesarul zilnic de vitamine, este acoperit de o portie de 100 g. cirese