Afine

Afine proaspete si sanatoase

Au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele, consumul lor stimuleaza astfel, sistemul imunitar si previne aparitia infectiilor. Odata ce imunitatea dumneavoastra este puternica, veti evita raceala, febra,varicela si multe dintre bolile care se pot transmite, atat pe cale virala, cat si bacteriana.

Neutralizeaza radicalii liberi care pot promova boala si imbatranirea in organism datorita, in special prezentei antocianinei, un pigment responsabil de culoarea albastra a afinelor. Cantitatea insemnata de vitamina C este un alt argument pentru rolul benefic al acestor fructe.

Ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar deoarece contin un compus format din polimeri mari, precum moleculele grele, care inhiba cresterea bacteriilor respective. Afinele au proprietati antibiotice, care se adauga la acest efect.

Pastreaza integritatea vederii deoarece extractul de afine contine un nivel ridicat de compusi numiti antocianozide, care s-a dovedit in urma studiilor clinice ca incetinesc pierderea vederii. Acesti compusi pot preveni sau intarzia toate problemele legate de imbatranire, cum ar fi degenerescenta maculara, cataracta, miopia si hipermetropia, uscaciunea ochilor si infectiile, in special cele de la nivelul retinei, datorita propietatilor lor antioxidative.

Mentin sanatatea creierului - contin antociani, vitaminele A, complexul-B, C si E, zinc, sodiu, potasiu, cupru, magneziu, fosfor, mangan si pot preintampina sau vindeca printre altele, aparitia tulburarilor nevrotice, prin prevenirea degenerarii sau distrugerii neuronilor, a celulelor creierului, ajutand la mentinerea santatatii sistemului nervos central.

Scad riscul dezvoltarii bolilor de inima-continutul ridicat de fibre, antioxidanti puternici si abilitatea afinelor de a dizolva colesterolul rau, fac din aceste fructe un supliment alimentar ideal pentru vindecarea bolilor de inima.

Lupta impotriva cancerului-deoarece contin anumiti compusi, cum ar fi pterostilbene (excelent in remediul cancerului de colon si ficat) si acid aleagic, care in combinatie cu antocianina si alti antioxidanti precum vitamina C si cupru, pot duce la prevenirea sau vindecarea cancerului.

parfumate si delicioase
calorii putine
cultivare sustenabila

Soiurile noastre de afini

Cultivam soiurile : Duke, Blueray, Bluecrop, Toro, Brigita, Eliot, Draper si Cargo.

Informatii nutritionale

Afinele conţin (la 100 g): zahăr (7-15%), substanţe tanoide (0,3-0,5%), substanţe proteice (0,8-1,1%), substanţe pectice (0,35-0,49%), acizi organici: citric (0,9%), malic, tartric, benzoic; antociani, elemente minerale, vitamina C 18,1 mg%, vitamina A 0,15 mg%, vitamina PP 0,2 mg%, vitamina B1 0,02 mg%, vitamina B2 0,02 mg% etc.

Fructele uscate se folosesc pentru prepararea ceaiurilor folosite în boli digestive. Lăstarii şi frunzele se folosesc în medicină pentru extragerea hidrochinonei, vaccininei, arbutozei, ericolinei, folosite în afecţiunile pancreasului, bilei, afecţiuni gastrice sau stări anemice.

In dreapta puteti vedea cat la suta din necesarul zilnic de vitamine, este acoperit de o portie de 100 g. afine

Vitamina K 16%
Vitamina C 11%
B-Complex Vitamine 17%
Vitamina E 4%
Vitamina A, Colina 2%