Natural Ilinca

Ghita Laurentiu Florin

Aceasta ferma se afla în satul Racovita, Comuna Bucsani, Județul Dâmbovița, la o aproximativ 1 ora de mers cu mașina din București către Targoviste.

 Povestea a început timid în anii 2000 ca fermă  vegetala legumicola, păstrând o tradiție mai veche a vecinilor din satul Baleni Sarbi,având ca activitate principala cultivarea radacinoaselor.

 În anul 2005 am diversificat cultura prin introducerea unor soiuri de capsuni achiziționate  de la ICDP Pitești Maracineni. Din aceste soiuri am păstrat  soiul Gorella,un soi foarte aromat,asemănător fragilor copilăriei.

   În anul 2010 am introdus în cultura și soiurile remontante Albion,Portola,San Andreas s.a. achiziționate  de la renumita pepiniera Larsen Canon Nursery,California.

Anual ferma  a fost dezvoltată și diversificata prin introducerea culturilor de afin,zmeur și mur.

În prezent in ferma  sunt  cultivate 3 ha afin,2 ha capsuni,1 ha zmeur, 0,5 ha mur.

  Ferma se află în zona de arie protejata parte integrata a rețelei ecologice  Natura 2000, nu departe  de rezervația  de zimbrii Padurea Neagra,cea mai mare din tara cu 47 exemplare și in vecinătatea Bazinului legumicol Baleni.

 Deasemenea  în apropiere se află numeroase atractii turistice dintre care se remarca Târgoviștea, vechea cetate de scaun a Tarii Românești, care va va încânta  cu un trecut  încărcat de istorie.

Vorbește cu noi