Des auzim la radio campanii publicitare destinate produselor romanesti si producatorilor locali.

In momentul in care ne decidem sa cumparam aceste produse locale, ne indreptam spre cel mai apropiat supermaket sau cea mai apropiata piata de cartier crezand ca achizitionand de aici banii vor ajunge si vor ajuta acei producatori romani mentionati in campaniile publicitare.

Din pacate nu intotdeauna se intampla asa deoarece majoritatea producatorilor romani nu cultiva neaparat soiuri rezistente, cu o viata la raft lunga si de asemenea nu au posibilitatea de a recolta fructe semicoapte, calibrate ceea ce le restrictioneaza accesul in supermarketuri iar produsele din piete, in cazul in care nu sunt din import, sunt de multe ori trecute prin 2-3 intermediari ceea ce inseamna ca la producatorul roman va ajunge o mica parte din incasari.

Cum ai putea sa te asiguri ca iti achizitionezi hrana direct de la producator? Ai putea merge in ferma pentru a-ti culege singur fructele daca timpul iti permite, sau ai putea comanda online fructele de la Asociatia de producatori- Ferma de langa tine, astfel fructele ajungand la tine acasa prin intermediul unui curier frigorific sau intr-un punct de livrare, dotat cu frigidere, din Bucuresti, de unde sa le preiei cand ai timp.

Leave a comment

Vorbește cu noi