Fructe si legume de la Uica Nelu
Fermier
Brief info
Nicolae Jurchelea, proprietarul fermei "Fructe si legume de la Uica Nelu" -situata la 40 km de Timisoara, se ocupa zi de zi de o plantatie de 1,2 hectare de capsuni, infiintata in 2013, cu soiul romanesc „Premial” .Chiar daca lucreaza o suprafata relativ mica de teren, fermierul face eforturi importante in a produce fructe cat mai gustoase si aproape la fel de aratoase ca cele din import.
Inceputurile au fost timide si insotite de unele greseli, insa cu toate acestea, fermierul timisorean s-a ambitionat si a invatat singur trucurile tehnologiei de cultivare a capsunului. Mai mult decat atat, producatorul experimenteaza tehnici noi de productie, prin cultivarea capsunilor in sistem hidroponic.
In plantatia fermierului timisorean, 90% din suprafata este ocupata cu soiul romanesc de capsun „Premial”. Pe restul suprafetei, Nicolae Jurchelea a infiintat, doua culturi de test din soiurile Coral si Roxana