Mure dulci si suculente
Sucul de mure proaspăt este un tonic excelent pentru că furnizează carbohidraţi, care ne dau energie. Pe lângă fibre alimentare şi folaţi, ele sunt bogate şi în pigmenţii numiţi antocianozide, bioflavonoide benefice pentru sănătatea ochilor.
Murele sunt, de asemenea, remineralizante şi astringente, antireumatice şi hipotensive, pot să amelioreze simptomele osteoporozei sau emfizemului pulmonar, arteriosclerozei, candidozei bucale sau fibromului uterin. În plus, conţin pectină şi alte fibre cunoscute pentru rolul lor protector asupra sănătăţii sistemului digestiv.
Murele ne întăresc oasele prin conţinutul ridicat de calciu, fosfor şi magneziu. Sunt indicate atât copiilor în procesele de creştere, cât şi celor mai in varsta care au risc de demineralizare osoasa si adultilor care au nevoie de preventia patologiilor osoase si articulare.
Prin continutul in antioxidanti si resveratrol murele au rolul de a reduce stresul odixativ si de a preveni un numar mare de boli care au la baza acest stres: ateroscleroza, bolile de inima, cancerul etc. Prin continutul de vitamine, minerale si oligoelemente, precum si proteine murele intaresc sistemul imunitar. De asemenea substantele continute de mure au proprietati antiinflamatoare si antibacteriene.
Ficatul are nevoie de multe vitamine si minerale si de cat mai putine substante nocive pentru a functiona otpim. Murele au un rol important in detoxifierea hepatica si previn ficatul gras (steatoza hepatica).
Murele ajuta in lupta contra aterosclerozei, reduc stresul oxidativ si scad colesterolul rau: LDL-colesterol.
parfumate si delicioase
calorii putine
cultivare sustenabila
Soiurile noastre de muri
Informatii nutritionale
Murele au mai puţin zahăr decât zmeura (3,5-6%), sunt uşor mai acide şi mai bogate în vitamina C (28,6-40,7 mg%).
In dreapta puteti vedea cat la suta din necesarul zilnic de vitamine, este acoperit de o portie de 100 g. mure